Social media

Wilt u meer bezoekers op uw website? Zorg er dan voor dat u sociaal ook te vinden bent. Uw sociale netwerk in combinatie met een goede website zorgt voor een degelijke en transparante uitstraling op het web.

Facebook

Facebook biedt de mogelijkheid om naast een profiel ook een bedrijvenpagina aan te maken. Dit is de ideale plek voor uw bedrijf om een grote groep mensen in één keer te bereiken. Het voordeel van sociale media is dat het vaak werkt met connecties. Als deze connecties jouw bedrijvenpagina delen zijn er al gauw 200 mensen die je pagina te zien krijgen. Als deze mensen het daarna weer delen kom je al op 40.000 mensen.

Persoonlijk

Facebook is bekend geworden door zijn grote persoonlijke benadering. Mensen posten hun alledaagse activiteiten op hun profiel en maken hier ook evenementen voor aan. Dat geeft Facebook een bepaald imago waar uw bedrijf ook gebruik van kan maken. Zo laat u via een goede Facebook bedrijvenpagina aan uw bezoekers weten dat u een persoonlijk en transparant bedrijf bent.

Twitter

Twitter is een microblog website die naast het privé en persoonlijk gebruik ook steeds meer ingezet wordt door bedrijven. Hiervoor is geen speciale bedrijvenpagina nodig maar het is wel handig om uw privé account en bedrijfsaccount gescheiden te houden. U kunt Twitter handig inzetten voor bijvoorbeeld het werven van nieuwe werknemers, het verspreiden of versterken van uw reclame campagnes of het aanbevelen van aanbiedingen.

LinkedIn

LinkedIn is een online sociaal netwerk, actief sinds 5 mei 2003, dat gericht is op vakmensen. Sinds 13 juni 2013 zijn er wereldwijd ongeveer 225 miljoen geregistreerden. LinkedIn groeit de laatste jaren zeer sterk. In 2007 was het het snelst groeiende sociale netwerk in de VS met 189% groei. Nederland staat met 4 miljoen registraties in de top tien. 

YouTube

Google heeft op de zoekmachine markt in Nederland een marktaandeel van 95%. De trend is echter dat zoekmachines steeds minder gebruikt worden. Een groot deel van het publiek ruilt Google in voor YouTube. Het bekijken van video's wordt als veel makkelijker en praktischer ervaren dan het lezen van tekst. Het probleem wordt immers audiovisueel voor je opgelost. Het openen van een YouTube kanaal kan voor een bedrijf dan ook zeer interessant zijn. De video's die op YouTube worden gehost kunnen vervolgens ook gepresenteerd worden op de eigen site.

Combineren van social media

De kracht van social media ligt in het combineren er van. Ga dus niet alleen aan de slag op Twitter, maar pak meerdere kanalen. Zo bereikt u het grootste publiek en kunt u de meeste informatie delen met dit publiek. Noem ook altijd uw website of webshop op uw social media account of pagina. De website is immers vaak het verkoopkanaal van uw bedrijf.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat Landstra & de Groot webdesign voor u kan beteken op het gebied van social media? 

Neem dan contact op met 0596 - 683 328 of vul onderstaand formulier in.

Contactformulier

Captcha