Grafisch ontwerp met Canva

Misschien ken je het wel, je wilt iets leuks op social media plaatsen maar je beschikt niet over grafische programma's als Photoshop en Illustrator. Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, dit zijn dé programma's die professionele grafisch ontwerpers gebruiken. Dus dan maar een afbeelding van Google. Het resultaat is een afbeelding van slechte kwaliteit, niet in jouw huisstijl en in het verkeerde formaat voor het platform. Met Canva is dat voor altijd verleden tijd! 

 

Wat is Canva?

Canva is een ontwerp tool waar je gemakkelijk je eigen afbeeldingen voor social media, visitekaartjes, flyers en ander drukwerk kunt creëren. Canva is erg gebruiksvriendelijk en je hebt geen technologische of grafische kennis nodig om deze tool te gebruiken. Canva is gratis maar je hebt hierbij wel beperkt toegang tot kant en klare lay-outs en afbeeldingen. Wil je gebruik maken van alle afbeeldingen, vormen en lay-outs in dit programma, dan moet je upgraden naar de betaalde versie. 

 

Nooit meer het verkeerde formaat

Het grote voordeel van Canva is dat je altijd beschikt over de juiste formaten. Of het nu gaat om afbeeldingen voor social media of drukwerk. Als je bijvoorbeeld een Instagram bericht wilt maken, kies je voor het Instagram-bericht formaat. Bijna alle formaten voor social media en drukwerk staan al voor je klaar. Je hoeft dus niet zelf nog uit te zoeken wat het handige formaat is. 

 

Altijd de juiste huisstijl

Door gebruik te maken van Canva kun je je eigen huisstijl toepassen op al je uitingen. Je kunt makkelijk je logo uploaden en toevoegen aan je ontwerpen. 

 

Tips voor grafisch ontwerp in Canva: 

 

  • Gebruik je eigen huisstijl kleuren en lettertypen 
  • Houdt je ontwerpen rustig en zorg voor genoeg witruimte 
  • Laat sjablonen ontwerpen door een online marketing bureau

Landstra & de Groot maakt graag jouw sjablonen. We voorzien verschillende templates voor social media van jouw huisstijl en logo. Zo zorg je altijd voor een consistente huisstijl en een professionele uitstraling op je social media kanalen. Voeg je eigen tekst en afbeelding toe en je ontwerp is klaar! 

 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem direct contact op!