Waarom je Internet Explorer niet meer moet gebruiken!

Een beveiligingsexpert van Microsoft geeft aan dat het gevaarlijk is om Internet Explorer als standaardbrowser te blijven gebruiken. In 2016 is Microsoft namelijk gestopt met het ondersteunen van oudere versies van Internet Explorer. Inmiddels geldt dit ook voor de laatste versie van Internet Explorer, versie 11. Ook deze versie voldoet niet meer aan de nieuwste beveiligingseisen omdat Microsoft is gestopt met ondersteuning en het uitvoeren van updates.

 

Ontwikkelaars houden geen rekening meer met Internet Explorer 

Wanneer je toch gebruik blijft maken van Internet Explorer 11 als je standaardbrowser zul je waarschijnlijk merken dat websites en webapplicaties niet meer op de juiste manier worden weergegeven of storingsvrij werken.

Ontwikkelaars houden namelijk geen rekening meer met deze browser bij het testen van nieuwe websites en webapplicaties. Ze testen nieuwe ontwikkelingen alleen nog op moderne browsers zoals o.a. Google Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge.

Daarnaast is er ook een belangrijk veiligheidsissue. Door het ontbreken van beveiligingsupdates kan je computer kwetsbaar worden en kunnen door virussen of spyware je persoonlijke- of bedrijfsinformatie op straat komen te liggen.

Schakel vandaag nog over op Google Chrome 

Heb jij of heeft jouw bedrijf Internet Explorer nog als standaard browser ingesteld? Schakel dan nog vandaag over op Google Chrome. Deze browser is compatibel voor de besturingssystemen Windows, MacOS en Linux. Google chrome wordt vaak geüpdatet en is dus volledig veilig! 

Gebruik Internet Explorer het liefst helemaal niet meer

Beperk het gebruik van Internet Explorer tot die webapplicaties die niet geoptimaliseerd zijn voor andere browsers maar liever nog: gebruik Internet Explorer helemaal niet meer.

Internet Explorer wordt nog steeds gebruikt

Helaas gebruiken nog redelijk wat bedrijven, waaronder ook organisaties binnen de gezondheidszorg, Internet Explorer 11 als standaard browser. Vaak kunnen ze ook niet anders omdat de webapplicaties waarvan ze gebruik maken alleen goed functioneren in Internet Explorer11. Zo'n 2,6%  van de Nederlanders maakt nog gebruik van Internet Explorer. Hoewel dit weinig klinkt zijn dit toch nog zo'n 30.000 mensen die gebruik maken van een onveilige browser. Het is dus hoog tijd om hier iets aan te doen en te zorgen voor meer veiligheid. 

Wij helpen jouw bedrijf graag bij het beveiligen van applicaties en hardware rondom je werkplek. Steeds meer bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd en daarom is een goede beveiliging van essentieel belang. Wil je je systemen en applicaties laten testen op veiligheid? Neem contact met ons op en we checken het voor je! 

Check mijn beveiliging!