Nivi VCA en BHV

Een website en een portal

NiVi website VCA en BHV

Van Rody Bos, algemeen manager bij NiVi (rentmeester in veiligheid) kregen we de opdracht om een website te bouwen waarbij een professionele weergave van het bedrijf tot uiting moest komen. Tevens de wens om de vindbaarheid op Google in de ruime regio te verbeteren. Daar er 3 bedrijven gevestigd zijn aan de energieweg 3 in Appingedam zou een gemeenschappelijke internet uitstraling op prijs worden gesteld. AquaSafety.nl werd benoemd als uitgangspunt. De update voor detaSafe.nl staat binnenkort op de planning.

 

Bekijk de website

 

NiVi Portal VCA en BHV

In 2017 zijn Landstra & de Groot samen met NiVi een traject gestart om, in nauwe samenwerking, de portal te ontwikkelen. Met de vraag om efficiënter en vooral geautomatiseerd te werken. Waar in 2017 stapels met papieren het kantoor beeld bepaalde werd het tijd voor een automatiseringsslag om een portal te ontwikkelen in een cloudomgeving. De Portal is nu een cloud applicatie waar docent, opleiding, certificaat en coördinator samenkomen in de agenda. Het geheel wordt door acties gestuurd waardoor deze worden omgezet in taken.

Het ontwerpen van de website

 

 

Het bouwen van de website

Nadat de ontwerpen door Nivi zijn goedgekeurd, is onze programmeur begonnen aan het bouwen van de nieuwe website. Hij gebruikt hierbij de photoshop bestanden die de vormgever heeft aangeleverd. Dit doen we eerst op een test server. 

Zodra de website klaar staat heeft onze office manager alle informatie van de oude website in de nieuwe geplaatst. Daarnaast hebben we ook nieuwe SEO teksten geschreven, lees daar hier onder meer over.

Omdat we op dit punt nog geen professionele foto's hebben gemaakt met onze fotograaf, hebben we bij het online zetten van de website eerst stock foto's gebruikt. Op deze manier konden we de website toch online zetten met een professionele en nette uitstraling.

Hoe zorgen we dat Nivi goed gevonden kan worden?

Ons doel was om de website van Nivi beter vindbaar te maken op Google. Dit betekende dat er SEO teksten geschreven moesten worden. De belangrijkste zoekwoorden voor Nivi zijn VCA en BHV. We hebben hier zo veel mogelijk informatie over verzameld en deze gestuurd naar onze partner. Zij hebben voor beide zoekwoorden nieuwe SEO teksten geschreven voor meerdere plaatsnamen.

Bekijk de VCA en BHV pagina.

Voor andere onderwerpen zoals veilig werken en veiligheidszorg hebben wij bij Landstra & de Groot de SEO teksten geschreven. Wij hebben zelf ook een SEO tool. Uiteindelijk hebben we vrijwel alle pagina's optimaal vindbaar gemaakt. Wanneer mensen nu zoeken naar bedrijfsopleidingen zullen zij waarschijnlijk bij Nivi terecht komen. 

Beeldmateriaal maken met een professionele fotograaf

Later hebben wij onze professionele fotograaf naar Nivi toegestuurd. We hebben hem aanwijzingen gegeven voor de foto's de we nodig waren voor de website van Nivi. Hij is een hele middag bij hun geweest en heeft prachtig beeldmateriaal vastgelegd. Dit hebben wij vervolgens weer op de website neergezet. Deze foto's kunnen zij nu ook zelf gebruiken voor hun social media.

 

 

 

Ook zulke mooie foto's op jouw website?

 

Efficiënter en geautomatiseerd werken met het NIVI portal

Wij hebben de NIVI  PORTAL ontwikkeld met het doel om efficiënter en geautomatiseerd te kunnen werken. Veel opleidingsbedrijven hebben vanwege de intensieve cursusprocessen extra mensen in dienst, stapels papieren op hun bureau liggen en komen altijd tijd te kort. Voor NIVI is dit verleden tijd sinds we gebruik maken van de NIVI portal.

De NIVI opleidingsportal is een volledig proces van inplannen tot en met de training, voor zowel de opleidingsinstantie, trainer, organisatie, opleidingscoördinatoren, cursusruimtes en cursisten. Dit proces verloopt volledig digitaal.

De NIVI PORTAL is zodanig ontworpen dat de werkwijze en "workflow" van Nivi volledig is geïntegreerd in het online portal systeem.

 

 

Wat is er allemaal mogelijk via onze NIVI portal?

  • Online in de CLOUD worden de planningen gemaakt voor de klant, cursist, locatie en docent.
  • Inloggen als een manager van een bedrijf of inloggen als een cursist om de cursus zelf in te plannen.
  • Overzicht houden door middel van rapporten, wie zijn er aanwezig, wie zijn er geslaagd, slagingspercentage, behaalde certificaten, geldigheid en vervaldatum. Complete overzichten voor opleider, bedrijf, cursist en docent.
  • Automatische mails bij start cursus, herinneringsmails, melding verloop certificaat op basis van geldigheidsdatum, uitnodiging cursus, inschrijving cursus, uitschrijving cursus en nog veel meer.
  • Automatische takenlijst opleidingsbureau en bedrijfsmanager
  • en nog veel meer.

 

Beveiligde verbinding

  • Beveiligde verbinding onder SSL RSA Extended Validation certificaat (https)
  • Wachtwoord versleuteling SHA256

 

Agenda, daar komt alles samen

Het agenda beheer ligt bij NIVI. NIVI legt alle beschikbare opleidingsdata vast. Bent u particulier kunt u deelnemen, na inschrijving, aan openbare cursussen. Bent u een bedrijf dan plannen we samen een agenda waarin u, als dat wenselijk is, zelf de cursisten in kunt plannen. Maar deze taak kan ook door een aangewezen medewerker van NIVI worden gedaan. Kortom alles is mogelijk en we zijn erg flexibel als het gaat om onze planning. In overleg is heel veel mogelijk. Dat is tevens de kracht van NIVI en het Portal systeem.

 

 

Toekomst van de portal

Hier stopt het niet, Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling dat de klant zelf online kan inschrijven en gelijk aan kan melden voor een openbare cursus. Dit wordt ook mogelijk aan de balie. Het voordeel voor NiVi is dat ze wederom een verbeterslag maken in het efficiënter werken. Hierdoor kunnen zij hun focus maximaal inzetten voor hun opleidingen, klanten, cursisten.

 

Bekijk de website